Холодними супами славиться російська та українська кухня, серед них – окрошка, ботвинья, борщ, холодник. Найпопулярніша російська холодний суп, звичайно, окрошка. Її роблять на квасі, сквашеному молоці (простокваші, кефірі), огірковому або капустяному розсолі і навіть пиві.

Які супи належать до холодних?

Супи холодні

  • До холодним супам відносяться супи, що готуються з овочів, м'ясних продуктів та риби на хлібному квасі, овочевих відварах, кислому молоці та молочній сироватці. …
  • Окрошка
  • Гарним прикладом холодного супу може стати овочевий окрошка. …
  • Борщ холодний

Що є основою холодних супів?

Основу холодних супів складають хлібний та буряковий квас, овочеві та грибні відвари, відвари із фруктів та ягід, соки. У білоруській, литовській та болгарській кухні для приготування холодних супів використовують кисле молоко, молочну сироватку (пахту), кефір.

Звідки з'явився охолодник?

chłodnik, білор. халаднік), також холодний борщ, може бути відомий як буряк ().

Як називається червоний холодний суп?

Супи подібного роду існує у багатьох кухнях світу: гаспачо – в іспанській, таратор – у болгарській, окрошка – у російській, холодник – у білоруській. …

Яка температура відпустки холодних супів?

Залежно від температури подачі розрізняють холодні та гарячі супи. Температура холодних супів повинен бути 10-12°С, гарячих – не менше 75°С, за винятком заправлених лієзоном (65°С).