Чи можна переливати вино під час бродіння?

Бутель з вином можна відкривати, але лише 1-2 рази на добу на коротке час (до 15 хвилин), наприклад, для внесення нової порції цукру або видалення піни. Рішення: перевірити герметичність бродильної ємності у місцях її з'єднання з гідрозатвором (рукавичкою).

Як змусити вино тинятися повторно?

Потрібно внести в сусло саморобну закваску або дріжджі винні і перезапустити процес. Можна просто додати свіжі немити ягоди винограду (5-6 шт. на 10 л сусла), попередньо пом'явши їх, або хороші родзинки (50 г на 10 л). Але краще купити якісні дріжджі, правильно активувати їх та додати до напою.

Скільки триває активне бродіння вина?

Магазинні винні дріжджі зазвичай переробляють цукор у спирт швидше, ніж дикі, що знаходяться на поверхні плодів та ягід. У середньому будь-яке фруктове (виноградне, вишневе, яблучне, сливове) вино бродить 20-45 днів, іноді потрібно до 65 днів.

Чи можна використовувати звичайні дріжджі для вина?

Для приготування вина та правильної фруктової браги звичайні хлібопекарські дріжджі не підходять. Потрібні спеціальні штами, які називаються винними, які не тільки переробляють цукор у спирт, а й зберігають унікальний аромат і смак сировини.

Коли починає підніматися рукавичка у вина?

Через 4-12 годин після встановлення рукавичка повинна хоча б трохи надутися, це означає, що бродіння йде нормально і конструкція герметична.