Яку гірчицю купувати?

Натуральна гірчиця повинна мати приємний світло-жовтий або жовто-коричневий колір. Сірий колір приправи вказує на те, що вона виготовлена ​​з гірчичного порошку, а не із зерен чи насіння. А консистенція якісна гірчиці повинна бути однорідною, без грудочок та розшарування.

Яка гірчиця найнегостріша?

Біла гірчиця майже не гостра, її можна їсти чи не ложкою. Впізнати її можна за насиченим жовтим кольором. Коричнева або сарпетська гірчиця більш пекуча, але й ароматніша. Саме ця гірчиця найчастіше зустрічається на прилавках наших магазинів.

Яка гірчиця найкорисніша?

Наприклад, біла гірчиця особливо корисна при склерозі судин та захворюваннях печінки та жовчного міхура. Тому її рекомендує гіпертонікам. Чорна гірчиця знімає біль при ревматизмах. Вона багата на калій.

Який склад має бути у гірчиці?

Ідеальний склад: гірчична основа, цукор, сіль, спеції та оцет. Варто звернути увагу, який сорт оцту використовувався для приготування. гірчиці. Вважається, що найкращі приправи ті, що зроблені на яблучному чи винному оцті. Цікаво: смак гірчиці безпосередньо залежить від країни, де вона була приготовлена.

У чому різниця між діжонською гірчицею та звичайною?

На відміну від звичайної гірчиці, що має різкий запах і гіркуватий, гострий смак, діжонська гірчиця м'якша, з приємним винним ароматом. Крім того, у складі оригінальної діжонської гірчиці ви не знайдете жирів та цукру.