Чим найкраще заправляти окрошку?

Заправка повинна становити приблизно 1/6 – 1/5 частина рідини окрошкиабо від 0,5 до 1 склянки на 1 л квасу. Слід зазначити, що окрошку можна, можливо заправляти не тільки квасом, а й сироваткою, і кефіром, розбавленим водою і навіть айраном.

Які продукти входять до окрошки?

Продукти для окрошки

  • ковбаса або варене м'ясо
  • огірок
  • варені яйця
  • редис
  • свіжа зелень
  • майонез чи сметана
  • гірчиця
  • квас або кефір, щоб перетворити салат на окрошку

Чим їдять окрошку?

Подавати окрошку можна з квасом чи з кефіром. Для заправки з квасу змішати квас із гірчицею, хроном та жовтком, дати настоятися. Для заправки з кефіру змішати кефір (жирності 2,5%) із часником та зеленню. Усі інгредієнти викласти у тарілку, перед подачею залити заправкою.

Що п'ють під окрошку?

Перше і головне — жодного вина, до хінкалі подають пиво, а краще за горілку чи чачу. Ніяких інших страв на столі не повинно бути — хіба що зелень, соління та соуси. Останніх допускаються два різновиди: розведений у воді дрібно порубаний часник і аджика.

Чим можна заправити окрошку, крім квасу?

Можна, можливо обійтися без картоплі – яйця, огірки, зелень, відварене куряче м'ясо, нежирний йогурт – це буде максимально наближений до пп варіант окрошки. Має виражений кисломолочний смак, який до того ж посилюється додаванням сметани. Якщо ви не любитель таких уподобань, від такої заливки краще утриматися.