Чим найкраще заправляти окрошку?
Заправка повинна становити приблизно 1/6 – 1/5 частина рідини окрошкиабо від 0,5 до 1 склянки на 1 л квасу. Слід зазначити, що окрошку можна, можливо заправляти не тільки квасом, а й сироваткою, і кефіром, розбавленим водою і навіть айраном.
Які продукти входять до окрошки?
Продукти для окрошки
- ковбаса або варене м'ясо
- огірок
- варені яйця
- редис
- свіжа зелень
- майонез чи сметана
- гірчиця
- квас або кефір, щоб перетворити салат на окрошку
Чим їдять окрошку?
Подавати окрошку можна з квасом чи з кефіром. Для заправки з квасу змішати квас із гірчицею, хроном та жовтком, дати настоятися. Для заправки з кефіру змішати кефір (жирності 2,5%) із часником та зеленню. Усі інгредієнти викласти у тарілку, перед подачею залити заправкою.
Що п'ють під окрошку?
Перше і головне — жодного вина, до хінкалі подають пиво, а краще за горілку чи чачу. Ніяких інших страв на столі не повинно бути — хіба що зелень, соління та соуси. Останніх допускаються два різновиди: розведений у воді дрібно порубаний часник і аджика.
Чим можна заправити окрошку, крім квасу?
Можна, можливо обійтися без картоплі – яйця, огірки, зелень, відварене куряче м'ясо, нежирний йогурт – це буде максимально наближений до пп варіант окрошки. Має виражений кисломолочний смак, який до того ж посилюється додаванням сметани. Якщо ви не любитель таких уподобань, від такої заливки краще утриматися.