Які є компоти?

Компоти роблять із самих різних фруктів та ягід: компот з вишні, компот з черешні, компот із чорної смородини, компот з червоної смородини, компот з абрикосів, компот з персиків, компот зі слив, компот з аґрусу, компот з малини, компот з аличі, компот з кизилу…

Скільки ягід на літр компоту?

1,5-2 склянки свіжих чи заморожених ягід (прекрасно підійдуть будь-які ягоди за смаком: полуниця, аґрус, червона смородина, черешня); 1,5 літра води; 2 ст. л.

Які фрукти можна додати до компоту?

Яблука з глодом – відмінне поєднання і для варення та для компоту. Я ще додала лимонну часточку, але замість лимона в банку можна насипати дрібку лимонної кислоти, щоб надати приємну кислинку напою. Яблука теж краще взяти кислі, ароматні…

Як робляться компоти?

Ось універсальна інструкція:

  1. Вибирайте каструлю в залежності від того, скільки компоту вам потрібно, зазвичай, це ємності від 3 до 5 літрів. …
  2. У киплячу воду акуратно всипають вимиті ягоди або фрукти і варять на повільному вогні не довше 10-15 хвилин. …
  3. Після приготування каструлю накривають кришкою та дають настоятися півгодини.

28 Sept 2019

Як приготувати компот на зиму?

Розкласти фрукти по банках, залити окропом, накрити кришкою та залишити на 15 хвилин. Злити воду в каструлю, додати|добавляти| цукор і зварити сироп. Залити фрукти в банках і відразу закатати. Перевернути, остудити.