Куди можна використовувати журавлину?
Куди використовувати журавлину
- Додайте жменю ягід журавлини в соковижималку під час приготування фрешів. …
- Додайте ягоди у випічку: печива, маффіни та кекси, навіть шоколадні. …
- Купуйте в'ялену журавлину, замість солодощів до чаю та кави
Як зберегти журавлину в холодильнику?
Найшвидший та маловитратний спосіб зберігання журавлини – Заморозка. Науково доведено: будь-яка ягода, якщо не шокувати термічною обробкою (пускати на варення, киселі і компоти), зберігає лікувальні властивості по максимуму.
Скільки потрібно цукру на 1 кг журавлини?
Для приготування журавлини, протертої з цукром, знадобиться: свіжі ягоди журавлини – 1 кг; цукровий пісок – 1 кг. Для любителів посолодше можна взяти до 1,5 кг цукрового піску на 1 кг журавлиния взяла 800 грамів цукру на 1 кг ягід.
Як замочити журавлину?
Висипати ягоди в посуд і струсити. Додати 2,5 літри холодної кип'яченої води, щоб вона злегка покривала журавлину. Замість води ви можете приготувати цукровий сироп, прокип'ятивши разом 2,5 літри води, 5 столових ложок цукру та 1 столову ложку солі. Отриманий сироп охолодити та залити ягоди.
Як прибрати кислоту журавлини?
Журавлина – Ягода кисла і навіть трохи терпка (від цього нікуди не дінешся). І багато хто хоче нейтралізувати цю кислоту. Один із способів – додати цукор. Однак у 100 г журавлини вже є приблизно 4 г цукру.